TÜSİAD  ve Dünya Bankası Grubu kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC) özel sektöre destek verebilmek için işbirliğine gitti. 
Anlaşmada, dijital ekonomi, uluslararası ticaret, rekabetçilik, dönüşüm, bankacılık sektörü, sermaye piyasaları, kurumsal yönetim ve cinsiyet eşitliği alanlarının yanı sıra sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği öncelikli çalışma alanları olacak. 

IFC, DENEYİMLERİNİ TÜRK ÖZEL SEKTÖRE KATACAK

IFC Türkiye Ülke Müdürü Arnaud Dupoizat, işbirliğinin, Türkiye özel sektörüne desteklerini arttırma imkanı tanıdığını söyledi. 
Dupoizat, IFC’nin küresel deneyimini TÜSİAD aracılığı ile özel sektöre aktarabileceklerini belirtti.  TÜSİAD Genel Sekreteri Dr. Bahadır Kaleağası, 
IFC ile imzalanan mutabakat zaptıyla, Türkiye’nin global ticaretteki gücünün artması noktasında Türk iş dünyasının analiz ve donanımının yükseltilmesinde önemli bir zemin sağladığını kaydetti.
Yine antlaşmaya göre, önümüzdeki dönem TÜSİAD ile IFC belli periyotlarda bir araya gelip istişarede bulunarak, TÜSİAD’ın düzenlediği öncelikli çalıştay ve toplantılarda aktif görev alacak. 

IFC’NİN TÜRKİYE’DEKİ SÜRECİ…

60 yıla yakın süredir Türkiye’de özel sektör ile işbirlikleri yapan Dünya Bankası Grubu üyesi IFC, 
“Türkiye’de en uzun vadeli ve en büyük global yatırımcı” olarak görülüyor. IFC, 5 milyar doların üzerinde aktif yatırımı ile Türkiye en çok yatırım yaptığı beş ülke arasında bulunuyor.

Türkiye’de yenilenebilir enerji ve enerji, finans sektörü gibi ana alanlarda Türk firmalarının global rekabetçiliğini yükselterek, küresel piyasalarda konumlanmalarını sağlıyor.