İZMİR (AA) - İzmir Enternasyonal Fuarı'na (İEF) gelen ziyaretçiler, temassız özelliğe sahip Mastercard banka veya kredi kartlarıyla fuar alanına giriş yapabiliyor.

Ödeme teknolojileri şirketi olan Mastercard, Türkiye'de 2016 senesinde hizmete sunduğu toplu taşımada temassız Mastercard uygulamasını İzmir Enternasyonal Fuarı ile farklı bir boyuta taşıdı.

Ziyaretçiler temassız özellikli banka veya kredi kartlarını validatörlere okutmak suretiyle fuar alanına giriş yapabiliyor.

Mastercard İş Geliştirme Direktörü Cem Yıldız, konuyla ilgili olarak yapmşı olduğu açıklamada, hayata geçirilen uygulamanın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile başlattıkları bir projenin yansıması olduğunu söyledi.

Ziyaretçilerin fuarın 5 farklı kapısındaki  toplam 45 validatörün 10'undan temassız özellikli banka veye kredi kartlarıyla giriş yapabildilerini vurgulayan Yıldız,  tarifenin diğer kartlarla aynı olduğunu ve işlemlerin market alışverişi kadar kolay olduğunu belirtti.

Yıldız, temassız kartların farklı yerlerde kullanılması hususunda dünyanın farklı yerlerinde uygulamaları bulunduğunu belirterek,  pek yakında toplu taşımada da kulanılacağını müjdeledi."

Uygulamanın özellikle yabancı ve farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler açısından büyük kolaylık sağladığı vurgulandı.

Mastercard, dünyada Londra, New York, Şikago, St. Petersburg gibi metropollerde toplu taşımada kullanılan temassız kart uygulamasını Türkiye'de ise Mersin, Kocaeli, Gaziantep, Adana, Sivas, Marmaris ve Bodrum dahil Muğla, Bandırma, Kahramanmaraş ve son olarak Ankara olmak üzere toplam 16 şehirde faaliyete geçirdi.