İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Halk Ekmek (İHE), üretim kapasitesini artırmak ve mevcut ürün çeşitlerine yenilerini eklemek amacıyla ekşi mayalı ekmek fabrikasının inşasına başladı.

78 BİN METREKARELİK ALANA KURULUYOR

Kurulduğu 1978 yılından beri ucuz ve sağlıklı ekmek üretimini sürdüren, Kartal/Cevizli, Eyüp/Edirnekapı ve Sultangazi/Cebeci fabrikaları olmak üzere üç fabrikasında el değmeden üretim yapan İHE, İstanbul Hadımköy’de inşaası devam eden tesis ile Türkiye’nin en büyük ekşi mayalı ekmek üretim kapasitesine sahip olacak.

Toplam 78 bin metrekare alan üzerinde kurulan yeni tesiste ürünler, taze ve donuk şekilde piyasaya sunulacak, ekşi mayalı ekmeğin yanında normal, paketli çeşit ekmekler ile bisküvi ve glütensiz ürünler de üretilebilecek.  

720 TON UN STOKLANABİLECEK

Geniş üretim olanağı sağlayacak fabrikada; 12 adet 50 tonluk, 6 adet 20 tonluk toplam 18 adet un silosu bulunuyor ve silolarda da 720 ton un stokta tutulabilecek.

Özel tasarlanan 16 adet çift cidarlı paslanmaz tankların yer alacağı fabrikada, 36 saatlik ekşi maya fermantasyonunun ardından 1 saate kadar kazan fermantasyonu ve 4 saate kadar ise son fermantasyon gerçekleştirilerek besleyici, hazmı kolay geleneksel ekmekler üretilebilecek.

Tesisin ayrıca olası afetlere karşıda hazırlık olarak dizayn edildiği ve 24 saat çalışabileceği bildirildi.

İLK ETABI BU YILIN SONUNDA DEVREYE ALINACAK

Tesisin birinci etabının 2021 yılının sonunda tamamlanması bekleniyor. 

Bisküvi ve glütensiz ürünlerin üretileceği ikinci etabın ise, 2022 yılının başı itibariyle tamamlanması planlanıyor.