Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi 2020 yılında, 200'den fazla yeni mühendis ile istihdamını artırarak çalışmalarına toplam 690 çalışanla devam ediyor. 10 yıl içerisinde Türkiye Ar-Ge Merkezi’ne 520 milyon TL yatırım yapan Huawei, çalışanların yüzde 90’ını yerel profesyonellerden seçti. 

AĞ TRAFİĞİ YÜZDE 40 ARTTI 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Huawei Türkiye Genel Müdürü Jing Li, "Huawei'nin Çin dışındaki en büyük ikinci Ar-Ge Merkezi olarak Türkiye, markamız için büyük bir öneme sahip. Salgın nedeniyle çalışma ve sosyalleşme anlamında büyük değişiklerin meydana geldi. Bu önemli gelişmeler bilgi ve iletişim teknolojilerinin önemini bizlere bir kere daha gösterdi. Salgının ilk günlerinde internet ağ trafiğinin önemli ölçüde artışına ve taleplerin farklılaştığına şahit olduk. İnsanlar evde daha fazla zaman geçirmeye ve evden çalışmaya başladıktan sonra, ortalama ağ trafiği yaklaşık yüzde 30-40 arttı." dedi.  

TÜRKİYE'DE 200'DEN FAZLA YENİ MÜHENDİS İSTİHDAMI

İstihdam rakamları ile ilgili bilgi veren Li, “2020 yılı Ar-Ge merkezimiz açısından önemli bir dönem oldu. Hem Ar-Ge Merkezi’nin 10’uncu yılını kutladık hem de Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’ni, Çin dışındaki en büyük üç -Huawei Mobil Servisleri (HMS)- ekosistem geliştirme merkezinden biri haline getirdik. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi 2020 yılında, 200'den fazla yeni mühendis ile istihdamını artırdı ve toplamda 690 çalışana sahip oldu." dedi.