Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 26. Uluslararası Haberleşme Forumu’nda 5G’de milimetre dalga boyu ve görünür ışıkta haberleşme teknolojilerinin hibrit kullanımına yönelik bir bildiri sundu. Bu kapsamda, özel bir demo çalışmasıyla, 50 kullanıcının servis aldığı 250 metrekarelik alanda, kişi başı saniyede 600 megabit veri hızına ulaşılabileceğini de paylaştı.

İLK KEZ İKİ TEKNOLOJİ BİR ARADA

Foruma 5G’de milimetre dalga boyu ve görünür ışık haberleşmelerinin hibrit uygulamasına yönelik bir bildiri ile katılan  Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, özellikle kapalı alanlarda kullanılması planlanan iki teknolojinin birlikte çalışarak kullanıcıya yüksek hızda veri sağlayabileceğini kanıtlamış oldu. Huawei Türkiye Ar-Ge merkezi Kablosuz Haberleşme ekibinden 5G Araştırma Mühendisi Oğuz Ülgen, kişi başına saniyede 600 megabit veri hızına ulaşılabileceğini paylaştı.

Bu araştırmayla birlikte Huawei Türkiye Ar-Ge merkezi,  dünyada ilk kez iki teknolojinin birlikte kullanımına yönelik performans sonuçlarını ele alan bir çalışmaya imza atmış oldu.