Huawei tarafından görme engelli insanlara yönelik geliştirilen yapay zeka destekli Facing Emotions uygulaması, duyguları sese çevirmek amacıyla Mate 20 Pro’nun kamerasını kullanıyor.

HUAWEI MATE 20 PRO’NUN KAMERASI KULLANILIYOR

Huawei Mate 20 Pro’nun arka kamerasını kullanan uygulama, görme engelli kişinin konuştuğu insanın yüzünü taradıktan sonra göz, burun, kaş, ağız gibi unsurların birbirlerine göre pozisyonlarını tanımlıyor. 

Tanımlanan duygu yapay zeka aracılığıyla telefondaki tanımlı bir sese dönüşüyor ve görme engelli kişinin kulaklığına gidiyor. Söz konusu süreç çevrimdışı ve anlık olarak gerçekleşiyor.

TOMAZS BILECKI VE JANEK KOCHANSKI PROJEYE ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPTI

Görme engelli kişiler ve hayır kurumlarının desteği ile geliştirilen uygulamadaki sesler, görme engelli besteci Tomasz Bilecki tarafından hazırlandı. Ses örnekleri görme engelli danışmanların yer aldığı bir ekip tarafında test edildi ve finalize edildi. 

Oluşturmak istediği seslerin her duyguya mahsus olması gerektiğini dile getiren Bilecki, seslerin, kullanıcıları konuşmalarından uzaklaştırmayacak biçimde tasarlandığını söyledi. 

Mate 20 Pro için özel bir telefon tutucu geliştiren ödüllü tasarımcı Janek Kochanski, bu sayede görme engelli kişilerin uygulamayı ve telefonlarını kullanmasını kolaylaştırıyor.

İşlevin her şeyden önce geldiğini, biçimin işlevden kaynaklandığını belirten Kochanski, kullanım ihtiyacının öneminin altını çizdi.