Temelleri 1999’da turizm seyahat acentesi olarak atılan bugün turizm başta olmak üzere inşaat, taşımacılık, havacılık ve ihracat-ithalat sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Honest Holding, yeni yatırımıyla turizm ekonomisine 50 milyon avro katkı sağlayacak.

Küresel salgının etkilerini hafifletmesiyle beraber 2022 yaz sezonu öncesinde hazırlıklarını hızlandıran firma, organizasyon ağına eklediği Miray Cruise Line’a ait M/V Gemini gemisiyle yeni sezonda yerli ve yabancı müşterilerini konuk edecek. Ege ve Akdeniz’de hizmet sunacak şirket, dünya genelinde birçok turisti Türkiye'ye taşıyacak.

"DÖVİZLER YUNANİSTAN YERİNE TÜRKİYE'DE KALACAK"

Honest Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Paraguay İstanbul Fahri Konsolosu Cengiz Deveci, turistik gemi taşımacılığı sektöründe ağırlıklı olarak Yunan şirketlerinin bulunduğunu, Latin Amerika ve Asya gibi kıtalardan Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin söz konusu firmalar tarafından taşındığını ve ülkelerine büyük döviz girdisi sağladıklarını belirtti.

Deveci, yeni yatırımlarıyla birlikte Ege ve Akdeniz’deki pazar payına ortak olduklarını ve bölgedeki Yunan hegemonyasına son vereceklerini ifade etti. Bundan böyle dünyanın dört bir yanından gelen turistlerinTürk firması tarafından taşınacağını söyleyen Deveci, "Türkiye çıkışlı milli ve yerli sermayeyle desteklenmiş, Çeşme Limanı’ndan çıkacak olan Miray Cruse Line gemimiz sayesinde, dövizler Yunanistan yerine Türkiye’de kalacak." biçiminde konuştu.

Bir senede yaklaşık 25 bin turistin misafir edilmesini beklediklerini aktaran Deveci, bir sezonda Türkiye'nin turizm ekonomisine 50 milyon avro katkı sağlayacaklarının altını çizdi.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

"KRİZİ FIRSATA ÇEVİRDİK, PAZARLAMA AĞI OLUŞTURDUK"

Acentelerin ve tur operatörlerinin tatil organizasyonu açısından önemine dikkat çeken Cengiz Deveci, turistlerin gemileriyle Türkiye’de turlarını tamamladığında Yunan Adaları’na gitseler bile tekrar Türkiye’ye döneceklerini ve böylece Türkiye'de daha fazla vakit geçirerek, daha çok döviz bırakacaklarını dile getirdi.

Covid-19 sürecinde gemi ve uçak taşımacılığının ciddi anlamda olumsuz etkilenmesine karşın krizi fırsata çevirdiğini bildiren Deveci, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında önemli bir pazarlama ağı oluşturduklarını, "Türkiye turlarının cazibesinin artmasını aynı zamanda ülkemizi tanıtmayı amaçlıyoruz. Gemimiz yaz aylarında Türkiye’de çalıştığı gibi kış aylarında da Latin Amerika ve Körfez ülkelerinde faaliyet gösterecek." dedi.