İSTANBUL (AA) - Dünyanın ileri gelen otomobil üreticislerinden olan Honda, yenilikleriyle otomobil dünyasını yönlendirmeyi sürdürüyor.

Honda tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Honda e modelinin ön siparişleri için öncelik sırasına göre belirli Avrupa pazarlarında rezervasyonlara başlandı.

Honda, prototipte kullanılan Yan Ayna Kamera Sistemi’nin seri üretim aşamasında olan Honda e’de standart olarak sunacağını bildirdi.. Yan Ayna Kamera Sistemi,  kulanıcıya tasarım ve güvenlik ile aerodinamik açısından ciddi avantajlar veriyor.

Klasik yan aynaların yerini gelecek olan küçük kameralar, görüntüleri araç içerisine yerleştirilen iki adet 6 inçlik ekrana aktarıyor. Bahsi geçen ekranlar ön konsolun her iki ucuna ergonomik bakımdan sürücünün rahatlıkla görebileceği bir noktada sürücüye doğal bir görünüm sağlayacak şekilde konumlandırılıyor.

Honda’nın yeni kompakt elektrikli otomobil modeli, tasarım ve teknoloji bakımından cesur bir aşama olup, markanın 2025 senesine değin Avrupa'da sattığı bütün otomobillerde elektrikli teknolojiyi kullanma stratejisinin bir parçasını oluşturuyor. 200 km elektrikli menzili ile son derece iddialı bir değer sunan araç hızlı şarj özelliği ile yalnızca 30 dakikada yüzde 80 şarj kapasitesine ulaşabiliyor.

Yeni Honda e’nin seri üretim halinin tanıtımı bu senenin sonuna doğru gerçekleştirilecek. Şu an için ise ön siparişlerin alımına başlanmış durumda.