Honda’nın Çin’deki otomobil üretim ve satış iştiraki olan GAC Honda Automobile, elektrikli araç üretimi için yeni bir fabrika inşaatına başladı. Honda bu yatırım ile ürün gamındaki elektrikli araç modellerini artırmayı hedefliyor. Elektrifikasyon stratejisine yönelik çalışmalarını ise önemli yatırımlarla büyütüyor. 

400 BİN METREKARE ALANDA KURULACAK 

Honda’ya ait yeni elektrikli otomobil üretim fabrikası 400 bin metrekare büyüklüğünde bir alanda kurulacak. Çin’in Guangzhou kentinin ev sahibi olacağı tesis ile üretim kapasitesinin yılda 120 bin adet olması planlanıyor. Üretime başlanacağı tarihin ise 2024 yılı olması hedefleniyor.  Önemli bir üretim merkezi olacağı öngörülen fabrikanın yanı sıra Çin’de aynı zamanda Dongfeng Honda Automobile tarafından bir fabrika daha kurulacak. İki üretim tesisinin de 2024 yılında operasyona başlayacağı ve yıllık toplam otomobil üretim kapasitelerinin 1,73 milyon adet olacağı açıklandı.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI KULLANILACAK 

Tesis, sürdürülebilirlik vizyonu kapsamında güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanacak. Fabrika için başlangıçta yaklaşık 525 milyon dolar yatırım yapılacak. İleri teknolojiye sahip üretim imkanlarıyla fabrika hem verimli üretim yapacak hem de akıllı ve düşük karbonlu olarak faaliyet gösterecek. Honda, 2050 yılına kadar sıfır karbon hedefinin gerçekleştirilmesine yönelik elektrifikasyon çalışmalarını hızlandırmaya ve müşteri beklentilerinin ötesine geçen ürünler sunmaya devam edecek. (AA)

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR