Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, hizmet sektörünün daha da kurumsallaşması amacıyla, yalnızca hizmet ihracatı için faaliyet gösterecek yeni bir Genel Sekreterlik kurduklarını açıkladı.

"SEKTÖRÜ DAHA FAZLA KURUMSALLAŞTIRACAK"

Ticaret Bakanlığı'nın "Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliğinin Unvanının Değiştirilmesi ve Hizmet İhracatçıları Birliği Kurulmasına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  

Söz konusu düzenlemeyle ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yapan Bakan Pekcan, Türkiye'de sağladığı döviz getirisi ve toplam ihracattaki payı ile en önemli sektörlerden biri haline gelen hizmet sektörünün daha da kurumsallaşması amacıyla, yalnızca hizmet ihracatı için faaliyet gösterecek yeni bir Genel Sekreterlik kurduklarını bildirdi. 

"HİB'İN SEKRETERYA İŞLERİNİ DE YÜRÜTECEK"

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB)'nin sekretarya hizmetlerinin artık yeni Genel Sekreterlik tarafından yürütüleceği bilgisini veren Bakan Pekcan, "Hizmet sektörümüz tıpkı imalat sektörlerimiz gibi ayrı bir Genel Sekreterlikle daha etkin bir şekilde hizmet etme imkanına kavuşacak. Hayırlı olsun."dedi. (AA)