Hitay Holding, Fujitsu Technology Solutions Bilişim Limited’i satın aldığını duyurdu. Şirket bu satın almayla birlikte Fujitsu Technology Solutions’ın yerel servis sağlayıcısı ve Türkiye pazarındaki tek Tier 1 kanal ortağı olacak.

Bu süreçte müşterilerin Fujitsu Müşteri Yönetim Araçları’na, sunucularına ve depolama ürünlerine, Teknoser üzerinden yönetilecek destek servislerine kesintisiz erişimi sağlanacak. İki şirkette satış fiyatının gizli tutulmasıyla ilgili mutabık kaldı. Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Hitay, satışın rekabet kurulu tarafından da onaylandığını açıkladı. Hitay satın almayla ilgili olarak ayrıca Teknoser, Fujitsu’ya ait şirketi satın almasıyla birlikte sektördeki gücünü pekiştirerek, yoluna devam edecektir.

Global bir teknoloji şirketine yaptığımız bu yatırım aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine ve potansiyeline duyduğumuz güvenin göstergesidir. Bu yatırımımız nedeniyle mutluluk duyuyor, ülkemize yaptığımız yatırımların devam edeceğini belirtmek istiyorum’’ şeklinde konuştu.