ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı olan Gürsel Baran, Hırvatistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin beklenen seviyenin oldukça gerisinde kaldığına dikkat çekerek,  "bu rakamı yukarı taşımanın, özellikle de Ankara ile Hırvatistan arasındaki ticareti geliştirmek amacıyla ATO olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Baran, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu yazılı açıklamasında, Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic ve Zagreb Belediye Başkan Yardımcısı Olivere Majic'in ATO'yu ziyaret ettiğini söyledi.

Her 2 ülkenin tarihi bağlarla bağlı olduğuna ancak ticaret hacminin arzu edilen seviyenin oldukça gerisinde kaldığına işaret eden Baran, Türk iş adamlarının bahsi geçen ülkede ev tekstili, inşaat malzemeleri gibi perakende ticaret yatırımlarının da aralarında olduğu alanlarda 350 milyon avroluk yatırımları bulunduğuna dikkat çekti.

Baran, her iki ülke Cumhurbaşkanının da ticaret hacminin artmasına yönelik taleplerini dile getirdiğini anımsatarak, Hırvatistan ile olan ticareti geliştirmenin, Avrupa'ya açılmanın yolunda önemli bir kapı olduğunu belirtti.

Görüşme sırasında Ankara ekonomisi hakkında da bilgi veren Baran, 2020 senesinin ilk yarısında AB dönem başkanlığı üstlenecek olan Hırvatistan'dan Türkiye için AB'ye üyelik hususunda destek beklediklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Büyükelçi Cvitanovic de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişte gerçekleştirdiği ziyarette her iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 katına çıkartılması gerektiğini ifade ettiğini hatırlattı.