ANKARA (AA) – Madencilik konusunda bazı çevrelerin farklı şehirlerde farklı söylemlerde bulunduklarını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bizde çifte standart, ikiyüzlülük yok, Ankara'da ne diyorsak Diyarbakır'da, Zonguldak'ta, Afyonkarahisar'da,  her yerde aynısını söylüyoruz" dedi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde salon toplantısında Dönmez, halkla ve madencilerle bir araya geldi.

2000'li yılların başında Türkiye’de Kurulu gücün 30 bin megavat civarında olduğunu söyleyen Bakan Dönmez, bu rakamın şu anda 90 bin megavata yaklaştığını ifade etti.
Sadece elektrik sektöründe son 15 yılda 100 milyar dolarlık yatırım yapıldığını vurgulayan Dönmez, doğalgaz ve elektrikte herhangi bir arz sıkıntısı kalmadığını aktardı.
Türkiye'de 81 il ve 510 ilçede doğalgaz kullanıldığını aktaran Dönmez,  Beypazarı'nın da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Yerli kaynakların kullanılmasına önem verdiklerini kaydeden Dönmez, "Bazı çevreler madencilik konusunda farklı şehirlerde farklı söylemlerde bulunuyor. 
"Bizde çifte standart, ikiyüzlülük yok, Ankara'da ne diyorsak Diyarbakır'da, Zonguldak'ta, Afyonkarahisar'da,  her yerde aynısını söylüyoruz" dedi. İfadesini kullandı.
Konuşmasının ardından Dönmez,  masasına davet ettiği maden işçileri ile yemek yedi, sorunlarını dinledi.