Yoğun robot kullanan sektörler tüm alanlarda robot entegrasyonuna hızla geçiş yapıyor. Kaynak, iç lojistik, boyama, metal işleme ve daha bir çok fonksiyondan sonra sıra etiketlemenin otomasyonuna geldi. Firmaların üretim süreçler birbirinden farklı olduğu için etiketlemede beklentiler ve kazanımlar da farklılık gösteriyor. Genel hatları ile başarılı bir etiketleme sistem kurulumu ile  firmalarının en büyük kazanımı etiket, stok ve işçilik maliyetlerinde sağlanan tasarruflar oluyor.

Her ihtiyaca göre esnek olarak uyarlanabilen etiketleme sistemleri farklı özellikteki üretim hatları için projelendiriliyor. Yüksek hızlı üretim hatları ve bu hatların kesintisiz üretime devam etmesi, yüksek kalitede baskı ihtiyacı ve zorlayıcı çevre koşulları (nem, soğuk vb.) gibi oldukça fazla değişkenin olduğu sektörlerde, firmalar için ihtiyaçlarına uygun doğru etiketleme makinası belirlendikten sonra sistem robotik hale getirilmektedir.

Bazı firmalarda ise en önemli ihtiyaç farklı yüzeylerin farklı noktalarına etiketleme yapılması olarak öne çıkmaktadır. Bant üzerinde elle yapıştırılan barkodlar hem iş gücü ihtiyacını artırmakta hem de kişiye bağlı olduğu için hata riski barındırmaktadır. Etiketleme sistemindeki otomasyondan sonra ürün üzerindeki tüm izlenebilirlik bu etiket ile takip edilebiliyor böylece hata riski minimize edilerek hem iş gücü ihtiyacı sıfırlanmakta hem de  hız artışı ile maliyet ve verimlilikte katkı sağlanabilmektedir.

Robotik etiketleme ile yürüyen bant üzerinde, ürünün durdurulmasına gerek olmadan doğru pozisyonlarda yapıştırılma yapılabilmesi, hatlarda etiketlemeye bağlı yavaşlama ve durmaları ortadan kaldırmakta ve böylece yüzde 50-75 daha az işçiliğe ihtiyaç duyulmaktadır. Bunun dışında diğer bir tasarruf ise sarf malzeme kullanımında sağlanıyor, sarf maliyetlerinde yüzde 50 ile 80 avantaj sağlanıyor.

Etiketleme projeleri ile uzmanlığını kanıtlamış Almanya merkezli NOVEXX SOLUTIONS, 50 yılı aşkın bir süredir Türkiye pazarında hizmet vermekte, müşterilerinin ihtiyacına özel geliştirdiği projeleriyle hem etiket satın alma, hem stok, hem de işçilik maliyetlerinde büyük tasarruflar sağlayacak çözümler sunmaktadır.

http://www.novexx.com/tr/