Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 2021 yılı ihracat hedeflerini açıklayarak, yeni yılda 15 milyar dolarlık ihracatı hedeflediklerini söyledi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YILI İLAN ETTİ

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Eskinazi, EİB olarak 2020'yi "Sürdürülebilirlik Yılı" ilan ettiklerini dile getirdi. Pandemi nedeniyle bütün dünyada ekonomik hedeflerin gerisinde kalındığına dikkat çeken Eskinazi, küresel ekonomide yüzde 4'lük küçülme beklendiğini, Türkiye'nin de en iyimser senaryoyla yılı binde 3'lük büyüme ile tamamlayabileceğini kaydetti.

Eskinazi, koşulların negatif olmasına karşın, ihracatçılar olarak asla umutsuzluğa düşmediklerinin altını çizerek her türlü olumsuzluğa rağmen 2020 yılında EİB'e üye 8 bin ihracatçıyla 216 ülkeye toplamda 13 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

"ÜRETMEYİ VE İHRAÇ ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Covid-19 aşısının bulunarak uygulanmaya başlamasının 2021 yılına ilişkin umutlarını artırdıklarını aktaran Eskinazi, "Aşının da etkisiyle Kovid-19 pandemisinin kontrol altına alınmasını, ekonomik göstergelerin insanlığın yüzünü güldürecek şekilde düzelmesini diliyoruz. 2021'de de 8 bini aşan ihracatçımızla, 82 yıldır yaptığımız gibi üretmeye ve ihraç etmeye devam edeceğiz. 2020 yılı için belirlediğimiz, pandemi nedeniyle ötelemek durumunda kaldığımız 15 milyar dolar ihracat hedefine 2021 yılında ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız." şeklinde konuştu. (AA)