İSTANBUL (AA) - Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı olan Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayisinin Türkiye'nin gelişimine kritik fayda sağladığını söyleyerek, "Hedefimiz, Kovid-19 sonrası 5 yıllık süreçte ithalatın 4 misli ihracat seviyesine ulaşmak ve ülkemize sağladığımız cari fazlayı artırmak. Bu potansiyele sahibiz." şeklinde konuştu.

Türkiye İMSAD'ın yaptığı açıklamaya göre, geleneksel hale gelen "Gündem Buluşmaları" toplantısının 35'incisi, küresel salgın nedeniyle dördüncü defa online olarak yapıldı.

Açılışını Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı olan Tayfun Küçükoğlu, moderatörlüğünü Türkiye İMSAD Başkan Vekili Ferdi Erdoğan'ın yaptığı "Toparlanma mı, İkinci Dalga mı?" başlıklı online "Gündem Buluşmaları" toplantısı; inşaat malzemesi sanayicileri, iş dünyasından isimler ve sektör profesyonelleri tarafından takip edildi.

Türkiye İMSAD Ekonomi Danışmanı Dr. Can Fuat Gürlesel, küresel salgının dünya ve Türkiye ekonomisine etkileri ve normalleşme sürecine yönelik değerlendirmeler yaptı.

Zorlu dönemi lehimize çevireceğiz

Açıklamada görüşlerine başvurulan Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu, Türkiye'nin salgına karşı dünyanın önde gelen ülkelerine göre daha etkili bir mücadele verdiğini söyleyerek "Bugün yeni dönemin yol haritalarını netleştirme, oluşturma gayretindeyiz. Salgın dönemini üretkenlik ve mücadele anlamında yüksek başarı ile yöneten sektörümüz, şu an geleceğe odaklanma sürecinde. Yaşanan global değişikliklerin ülkemizin gelişimini olumlu etkileyeceğine, bu süreçte proaktif, hazırlıklı ve tedbirli olmamız gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin küresel anlamda daha stratejik, daha güçlü bir ülke olma yolunda önemli bir fırsat yakaladığını anımsatan Küçükoğlu, şöyle devam etti:

"Hem bulunduğumuz coğrafyada hem de dünya ihracat pazarında öne çıkan ülkelerle rekabetimizi sürdürürken bu zorlu dönemi lehimize çevireceğimize inanıyoruz. Türkiye inşaat malzemeleri sanayisi, bugün ithalatının 3 misli ihracat yaparak ülkemizin gelişimine kritik fayda sağlıyor. Hedefimiz, Kovid-19 sonrası 5 yıllık süreçte ithalatın 4 misli ihracat seviyesine ulaşmak ve ülkemize sağladığımız cari fazlayı artırmak. Bu potansiyele sahibiz."