LONDRA (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı olan Suma Chakrabarti, bankanın faaliyet gösterdiği  ülkelerin tamamındaki toplam yatırımlarının bu sene ilk defa 10 milyar avroyu geçmesinin amaçlandığını belirtti.
 Saraybosna’da gerçekleştirilen bankanın yıllık toplantısında söz alan Chakrabarti, kurumun son üç senede yıllık 10 milyar avroya ulaşan miktarlarda yatırım yaptığını vurgulayarak, EBRD’nin, 2019'de  tarihte ilk defa 10 milyar avroluk yatırım bariyerini geçmesini arzuladığını dile getirdi. 

EBRD’nin Balkanların batısında olumlu bir değişim yaratmasına son derece önem verdiklerine dikkat çeken Chakrabarti, bu nedenle de bölgedeki ülkelerin ekonomik entegrasyonunun son derece gerekli olduğunu hatırlattı.

Entegrasyonun, malların ve hizmetlerin ticaretinin artırılması hususunda son derece kuvvetli bir enstrüman olduğunu belirten Chakrabarti bilhassa Balkanların batısında fiziksel entegrasyonun çoğaltılması amacıyla kara yollarının, tren yollarının, limanların, hava alanlarının ve telekomünikasyon hizmetlerinin geliştirilmesi ile birbirine bağlanması gerektiğini  vurguladı.

EBRD Başkanı Chakrabarti konuşması sırasında, yatırımlar sayesinde elde edilen entegrasyonun yoğun göç veren ekonomilerin gerekli yetenekleri ekonomilerine çekebilmeleri hususunda fayda sağlayacağını belirtti.

Türkiye’yi temsilen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Bülent Aksu da  Saraybosna’da düzenlenen yıllık toplantıda yer aldı.