Muş merkez ve Malazgirt ilçesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) ile hazırlanan "Tekstilkent" projeleriyle  10 bin kişiye iş imkanı sağlanması hedefleniyor.

İLK ETAPTA BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Muş Valiliği ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)'nın güçbirliğiyle hazırlanan ve  5 milyon 200 TL bütçeye sahip "Muş Tekstilkent 1.Etap Yükseliyor" ve "1071 Malazgirt Tekstilkent Projesi Etap-1" projeleri için gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Muş Valisi İlker Gündüzöz, yapılacak iki tekstilkentte ilk etapta yaklaşık bin kişinin istihdam edileceğini ifade etti.

Vali Gündüzöz, projenin devamında yani tekstil kentlerin tam kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte istihdam sayısını 10 bine çıkarmayı amaçladıklarının altını çizdi.

"İSTİHDAM KAPISINI AÇIYORUZ"

Türkiye genelinde genç nüfusa sahip üçüncü şehir olduklarını belirten Vali Gündüzöz, gençlere ekmek kapısı olacak projede DAKA'nın desteğini aldıklarını kaydetti.

Konuşmasında imkanları sağlayan ve vizyonu veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını sunan Vali Gündüzöz, "İşsizlik konusunda son derece önemli bir adım atıyoruz. Tekstilkentin lojistik konusunda bir sıkıntısı yok. Bu nedene hızla gelişeceğine inanıyorum. Ayrıca Muş'un tarihi ilçesi olan Malazgirt'te de bir tekstil kentin ilk tohumlarını atıyoruz. Burada da istihdam kapısı açılmış oluyor." şeklinde konuştuç

Konuşmalardan sonra Vali Gündüzöz ve Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın ile DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, projenin protokolünü imzalayarak basın mensuplarına poz verdi. (AA)