İSTANBUL (AA) - Hayat Su tarafından Türkiye’de ilk defa yüzde 50’si geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen su şişesinin tanıtımı yapıldı.

İstanbul Beşiktaş'ta bir teknede gerçekleştiriln etkinlikte, Hayat Su’yun sürdürülebilir bir dünya için 2025 taahhütleri de duyuruldu.

Ayrıca etkinlik kapsamında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye tarafından "Sudaki Yaşam Savunucusu" seçilen milli sporcu Şahika Ercümen ile Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye "Sıfır Atık Sıfır Açlık" proje destekçisi, beslenme uzmanı olan Dilara Koçak, İstanbul Boğazı’nda yaptıkları dalışla denizlerdeki kirliliğe ve geri dönüşümün önemine vurgu yaptı.

Hayat Su Pazarlama Direktörü olan Gökçe Kunt, toplantı sırasında yapmış olduğu konuşmada, denizlerdeki kirliliği ve dünya için geri dönüşümün önemini hatırlattı.

Kunt, "Türkiye’nin ilk şişe su üreticilerinden biri olarak, Türkiye’de sürdürülebilirlik adına harekete geçen ilk su markası olmaya karar verdik. Türkiye’de ilk kez geri dönüştürülmüş plastikten su şişesi üreten marka olarak dünyamız için anlamlı bir adım atıyoruz. Bugün Türkiye’yle tanıştırdığımız 500 ml’lik yüzde 50’si geri dönüştürülmüş Hayat Çevre Dostu şişelerimizin yanı sıra, 2025’e kadar portföyümüzdeki tüm pet şişelerin geri dönüştürülmüş plastik içereceğinin haberini veriyoruz. Amacımız kulandığımız pet oranının ortalama yüzde 50’sinin geri dönüştürülmüş olmasını sağlamak." şeklinde konuştu.