İSTANBUL (AA) - Hayat Kimya Türkiye Genel Müdürü olan Enes Çizmeci, Mersin'de toplam 200 bin metrekarelik arazileri üzerinde, 65 bin metrekare kapalı alanda yer alan temizlik kağıdı tesislerinin bulunduğunu dile getirerek, "Hayat Kimya olarak, 450 milyon lira yatırımla bu alana yeni bir temizlik kağıdı üretim tesisi daha kurulacak şekilde çalışmalarımızı başlattık." şeklinde konuştu.

Hayat Kimya'nın Mersin'de bulunan yeni tesis yatırımına ilişkin gerçekleştirilen toplantıda ksöz alan Çizmeci, pazarı büyüten lider markalarıyla sürdürülebilir büyümeye hız kesmeden devam etmekamacıyla kağıt sektöründe bir tesis yatırımı daha yaptıklarını belirtti.

Çizmeci, Mersin'de 200 bin metrekarelik arazileri üzerinde, 65 bin metrekarelik kapalı alanda yer alan temizlik kağıdı tesislerinin bulunduğunua dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hayat Kimya olarak, 450 milyon lira yatırımla bu alana yeni bir temizlik kağıdı üretim tesisi daha kurulacak şekilde çalışmalarımızı başlattık. Yılda 70 bin ton kapasite ile çalışacak bu yeni tesisimizle birlikte Mersin'deki kapasitemizi 140 bin tona, Türkiye'deki kapasitemizi ise 280 bin tona çıkararak Türkiye'nin en büyük temizlik kağıdı üreticisi liderliğimizi sürdüreceğiz. Hayat Kimya, 450 milyon liralık yeni temizlik kağıdı tesisi yatırım kararı ile 5 yılda Türkiye'deki toplam yatırımını 2 milyar liraya çıkarıyor."

2021 senesi ortasında hizmete alacakları yeni nesil tesisle birlikte 200 kişiye ek istihdam sağlayacaklarına dikkat çeken Çizmeci, "Böylece Mersin'deki kampüsümüzde istihdamımızı toplam 550 kişiye çıkarmış olacağız." şeklinde konuştu.

Çizmeci, yeni tesislerinde, bobin kağıt, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete ve mendil üreteceklerini, üretilen ürünlerinin yüzde 60'ının Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da 50 farklı ülkeye ihraç edileceğini dile getirdi.