Polisan Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, Polisan Holding, insanı ve çevreyi merkeze alan yenilikçi çözümlerinin kapsamını genişletiyor.

Yeni projenin esin kaynağı ise holdingin kurucusu olan Necmettin Bitlis oldu. “Her şey, hayal etmekle başlar. Hayal etmek yetmez, kafanızda tecessüm edeceksiniz” sözünden esinlenerek gerçekleştirilen “Hayal Mühendisleri” projesi Polisan Holding ve iştiraklerini buluşturdu. Cesaretle harekete geçerek yeniliklere yoğunlaşan, yaşanabilir bir dünya için heyecanla çalışan bir topluluk olma vizyonuyla yapılan ‘Hayal Mühendisleri’ projesinin ilk yarışması ise kurum içine yönelik olarak “Tecessüm Yarışması” adı altında düzenlendi.

HAYALLERİNİ TEBESSÜME DÖNÜŞTÜRÜYORLAR

“Tecessüm Yarışmasının” kategori başlığı ise “Süreç ve Organizasyon İyileştirme” şeklinde belirlendi ve 71 Polisanlı “değer önerisinde” bulundu. Proje koordinasyon ekibi, 71 proje üzerinden gerçekleştirdiği birebir görüşmelerle önce proje sayısını 42’ye sonra ise 10’a indirdi. “Yarattığı değer, uygulanabilirlik ve vizyona uyum” çerçevesi finale kalan 10 proje, düzenlenen çalıştay ile tekrar jüri oylamasına sunuldu.

Polisan Holding Üst Yöneticisi (CEO)  olan Mehmet Hacıkamiloğlu, Polisan Kansai Boya Genel Müdürü Cemal Drahor, Poliport Genel Müdürü Efe Hatay, Polisan Kimya Genel Müdürü Selçuk Denizligil ve Polisan Holding Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Lideri Cenk Bitlis’in de bulunduğu jürinin oyları neticesinde birincilik ödülüne “Generation Seed” projesiyle Ezgi Naz Yalçın ve Ufuk Yıldırım layık görüldü.

İkincilik ödülünü ise “Renkdex” projesiyle Gürol Kurt, üçüncülük ödülünü ise “ASAT” projesiyle Yelda Özkul kazandı. İlk üç projenin sahipleri ödüllendirilirken, yapılan açıklamada finale kalan 10 projenin tamamının hayata geçirileceği ve başta Polisan çalışanları olmak üzere herkesin ilham dolu hayallerine sahip çıkılacağı belirtildi.

IVECO GROUP’TAN 2028 STRATEJİK PLANI BEYANI IVECO GROUP’TAN 2028 STRATEJİK PLANI BEYANI

KURUM DIŞI ETAP BAŞLIYOR

Açıklamada görüşlerine başvurulan Hacıkamiloğlu, “Hayal Mühendisleri” projesinin kurum dışı etabının çok yakında başlayacağını açıkladı.

Grup bünyesinde yer alan bütün şirketlerin hayallerinin desteklenmesi bekleyen genç mühendis, tasarımcı, ürün geliştiricisine yarışmalarla ulaşacağını dile getiren Hacıkamiloğlu, "Hayal etmenin gücünden aldığımız ilhamla gelen, zamana meydan okuyan fikirler ve sürdürülebilir çözümler her zaman işimizin ayrılmaz bir parçası oldu. Hayal Mühendisleri kapsamında içeriye dönük ve dışarıya açık projeler yapmaya devam edeceğiz. Hayal etmekten vazgeçmeyin." Şeklinde konuştu. (AA)