Gebze Bilişim Vadisi'nde yapılan törenle HAVELSAN İleri Teknolojiler Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Bilişim Vadisi bünyesindeki 90 firmanın 24'ünü HAVELSAN iş ekosistemine dahil ettiklerini söyledi.
Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK TÜSSİDE ortaklığında kurulan ve yürütücülüğünü Bilişim Vadisi'nin üstlendiği Türkiye Açık Kaynak Platformunda HAVELSAN'ın "kurucu üye" olduğunu ifade eden Nacar, oluşturulacak açık kaynak yazılım ekosistemindeki yazılımcı sayısını artırmayı ve ihraç edilebilir yazılım ürünleri geliştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

“ARTIK DÜNYAYA AÇILMA VAKTİ GELDİ”

Nacar, drone, nesnelerin interneti (IoT), robotik otonom sistemler, yapay zeka ve benzeri teknolojilerde Tarım Kümelenmesine dahil olacak firmalarla iş birliği ve koordinasyonun sağlanmasına katkı sunmak üzere görüşmelerinin de devam ettiğini belirtti.
Türkiye'de mühendislik ve Ar-Ge çalışmalarının çok ilerlediğini ve bugün ülkede yapılamayacak, geliştirilemeyecek hiçbir ürün olmadığını vurgulayan HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ise, artık Türkiye’nin dünyaya açılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin rekabetçiliğine katkı sunmak amacıyla HAVELSAN İleri Teknolojiler Merkezini açtıklarını söyleyen Mantar, teknoloji geliştirme sürecinin en önemli kriterinin iş birliği olduğunu söyledi.