TRABZON (AA) - HAVELSAN Genel Müdürü olan Ahmet Hamdi Atalay, 100 katı büyüklükteki yabancı firmalarla rekabet edebilecek seviyede olduklarını belirtti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını'a (TTSO) bir ziyaret gereçkleştiren Atalay, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ile bir araya geldi.

Atalay, dünyada ticaretin eskiden olduğu gibi yine Çin merkezli olarak doğuya yöneldiğine dikkat çekerek, Türkiye'nin coğrafi konumu itibarıyla avantajlı durumda bulunduğunu die getirdi.

Bu durumu iyi değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Atalay, "Bize düşen buna hazırlıklı olmak, organize olup birlik içinde çalışmaktır. Dünya ile rekabet edebilmek önemli. Savunma sanayine baktığımızda bunu başardık. Ülkemizin savunma sanayi ihracatı büyüyor ve bunu başaran birkaç ülkeden biriyiz. Devletimiz bu konuda geleceği gördü ve yatırım yaptı."şeklinde konuştu konuştu.

Atalay, kaliteli ürünler ürettikleri için tercih edildiklerini belirterek, "100 katı büyüklüğümüzdeki yabancı firmalarla rekabet edebilecek düzeydeyiz. Bunun için çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Atalay, bilhassa belli alanlarda ihtisaslaşmış Teknokentler kurulması gerektiğini dile getirdi:

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu ise köklü bir ticaret şehri olan Trabzon'u ihracat ve teknoloji odaklı yatırımlarla ileriye taşımak için stratejik plan doğrultusunda çeşitli çalışmalar yürüttüklerini aktardı.

Hacısalihoğlu ziyaret sırasında Atalay'a plaket takdim etti.