Hatay’ın tekstil sektöründe ilk halka açık şirketi olma unvanını taşıyan Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ (Hateks), yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Hayata geçirdikleri yatırımlardan ve yeni dönem hedeflerinden bahseden Abdo, “Şirketimiz 1973 yılında Abdo, Huri ve Gazel aileler tarafından kuruldu. Abdo şirketi 2011 yılında halka arz edildi ve tekstil sektöründe ilin borsada işlem gören tek şirketi olarak konumlandı. Sermayemizi güçlendirmek amacıyla sermaye artırımı gerçekleştirdik. 21 milyon TL olan sermayemizi yüzde 200'lük artışla 63 milyon TL’ye çıkardık. Entegre tesisimizde iplikten havluya kadar çeşitli ev tekstil ürünlerin üretimi gerçekleştiriyoruz. Dokuma üretimine bağlı olarak havlu/bornoz üretimi ana faaliyet kolumuzu oluşturuyor. Ürünlerimizin yüzde 100’ünü Almanya, Fransa, İtalya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediyoruz. İplik konusunda güçlü bir üreticiyiz. AB ülkelerine iplik de ihraç ediyoruz” dedi. 

“FABRİKADA MODERNİZASYON ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Abdo, “teknolojideki yenilikleri yakından takip ediyoruz. Antakya'da bulunan 760 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu 60 bin metrekarelik kapalı alanlı fabrikamızın modernizasyon çalışmalarına önem veriyoruz. Her yıl randıman yükseltici ve maliyet düşürücü yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda makine parkurumuzu da güncelliyoruz. 2021 yılında 30 milyon TL yatırım gerçekleştirildik. Bu yıl da 50 milyon TL tutarında yatırım devreye alındı. Alınan yeni makinelerin sevkiyatına başlandı ve sonbaharda üretime dahil olacaklar. Hateks konsolide finansal sonuçlarına göre geçtiğimiz yıl 330,2 milyon lira ciro elde etti. 2021 yılını 35 milyon TL net dönem karı ile kapattık. Asgari ücrette yapılan iyileştirmeyi de destekliyoruz. Salgın döneminde istihdamı azaltmadık ve çalışanlarımızı destekledik. Çalışmalarımıza da bu şekilde devam etmeyi planlıyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde de 183 milyon lira ciro ve 18,8 milyon lira net dönem karı elde ettik. 2011 yılından bu yana 3 defa olmak üzere yatırımcılarına kar payı ödemesi yapmıştır." dedi.


“AVRUPADA PERAKENDE MAĞAZALARIMIZ BULUNUYOR”

SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI

Abdo, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hateks’in Fransa’da kurulu yüzde 100 iştiraki olan Hatex Invest ve yüzde 90 iştiraki olan Cotonella Sarl isimli iki şirketi bulunuyor. Bu şirketler hem Türkiye’den hem de farklı ülkelerden yapmış oldukları ithalat doğrultusunda Fransa’da ev tekstili üzerine satış yapıyor. Hatex Invest kendine ait 'Sensei' markasıyla veya müşterilerinin isteği doğrultusunda başka markaların da dahil olduğu ev tekstil ve ev dekorasyon üzerine perakende mağazaları bulunuyor. Gelecekte Türkiye'de perakende alanında olma düşüncemiz var ancak şu anda böyle çalışmamız yok." diye konuştu. (AA)