İSTANBUL (AA) - Toyota City'de Ha:mo Ride ile güvenli sürüş yapanlar, Toyoya tarafından ödüllendirilecek.

Toyota tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, şirket, özel olarak geliştirdiği ve Toyota City'de kullanılan Ha:mo Ride araç paylaşım platformunda sürüş güvenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yeni "doğrulama testleri" başlatıyor.

Testlerde, Toyota City'nin şehre ait Ha:mo Ride servisindeki sürüş bilgileri alınarak, kullanıcılar arasındaki güvenli sürüş farkındalığı yükseltilecek. Ayrıca, bir kaza halinde sorun yaşanmaması iamacıyla şimdiden bir sistem kurulurken, sistem bu testlerde uygulanmaya başladı.

Özel olarak bu sürüş bilgileri ile teste dahil olmayı kabul eden Ha:mo Ride üyelerinin güvenli sürüş performansı, sistemin geliştirmesi için kullanılacak. Üyeler, 5 farklı derecelendirmeye sahip olacak ve güvenli sürüş yapanlar Ha:mo puanları ile ödüllendirilecek. Toplanan puanlar, Toyota’nın özel ödül sisteminden ürün almada kullanılabilecek. Güvenli sürüşü ödüllendirecek sistem ve doğrulama testleri ile birlikte kullanıcılar arasında güvenli sürüş farkındalığının artması amaçlanıyor.

Ha:mo Ride üyesi veya kısa süreli sürüş yapan turistlerin kullanımında, sürüşe engel olabilecek araç bir darbe tespit ettiğinde, otomatik olarak Otonom Rapor Masası’na rapor iletecek ve buradan kullanıcının kayıtlı numarasına ulaşmak mümkün olacak. Bu yolla doğrulama testleri, kaza anında da sorun yaşanmasına engel olacak. Daha ileri aşamlaarda ise Toyota City, bu verileri herkes için daha güvenli ve konforlu yolculuklar sağlayacak sistemleri adapte etmek amacıyla kullanacak.