İSTANBUL (AA) - Halkbank esnaf ve sanatkarlara, ocak, şubat, mart döneminde 10 milyar ve tamamında 22 milyar lira destek kredisi vereceğini açıkladı. 

Programla birlikte Halkbank, küçük işletmelerin finansmana erişimine yönelik başlattığı programla 350 bin esnafa ulaşmayı hedefliyor.

Osman Arslan, küçük esnafa uygun şartlarda verecekleri kredi ile piyasaları canlandırmayı ve ekonomiye katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. 

HALKBANK DESTEK KREDİSİ NERELERDEN KULLANDIRILACAK?

"Bin civarındaki Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği'ne (TESKOMB) bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle, bu kurumların olmadığı yerlerde, yine Halkbank’tan, kredi kullandırarak, bu yıl da esnafın yüzünü güldüreceğiz.

İLK KREDİ VERME TARİHİ NEDİR?

Şubelerden, yeni program kapsamında kredi kullanımı 9 Ocak itibariyle başladı. İlk etapta program kapsamında toplam kredinin, 10 milyar liralık bölümü, ocak, şubat ve mart ayları içinde kullandırılacaktır. Program dahilindeki kredi uygulaması, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın faiz desteği ile sürdürülecektir."