Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ikinci çeyrek sonuçlarıyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Arslan, “Bu dönemde toplam kredilerimiz yüzde 14,7 artış gerçekleştirerek 598,9 milyar TL’ye ulaştı. Halkbank olarak reel sektörün finansmana erişim konusunda destek veriyoruz. Bu dönemde mevduat sahipleri Halkbank’a büyük ilgi gösterdi. Toplam mevduatımızı yüzde 26,8 büyütme başarısı göstererek 507,3 milyar TL seviyesine getirdik ve aktif büyüklüğümüzü de yüzde 20,3 artışla 716,5 milyar TL’ye taşıyarak Türkiye finans sektörüne yön veren öncü kurumlardan biri olma misyonumuzu sürdürdük” dedi. 
 
“ESNAF, SANATKAR VE KOBİ’LERİN BANKASIYIZ” 

Arslan konuşmasını sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkbank olarak esnaf ve KOBİ kredilerinde son bir yıl içerisinde 83 milyar TL kredi kullandırım sağlanarak 204,2 milyar TL’lik kredi bakiyesine ulaşıldı. Yüzde 21,3 seviyesindeki KOBİ Kredileri pazar payımızla sektördeki lider konumumuzu koruduk. Üreten Türkiye’nin güçlü bankası olarak KOBİ Bankacılığı alanında 83 yıldır ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkımızı etkin şekilde ortaya koymaktayız.”
 
“DİJİTAL BANKACILIK KANALLARIMIZLA TERCİH EDİLİYORUZ” 

Arslan dijital bankacılık konusundaki çalışmalarını şu sözlerle anlattı: “Başarılı finansal sonuçların oluşmasında dijital dönüşüme zamanında yaptığımız yatırımların ve bu yolda aldığımız mesafenin de önemli bir payı bulunmaktadır. Özellikle koronavirüs salgınında mobil ve dijital bankacılık kullanımı oldukça arttı, üye sayımızda artış yaşandı. Banka organizasyon yapısında da Dijital Dönüşüm ve Dijital Bankacılık hizmetlerini öne çıkaracak şekilde değişiklik gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra geleneksel bankacılık hizmet kalitemizi de koruduk ve son 1 yılda 9 yeni şube açarak hizmet ağımızı genişlettik ve şube sayımızı 1.015’e yükselttik” şeklinde devam etti.