Halk GYO 2021 ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Buna göre Halk GYO, 2021’in ilk çeyreğinde net dönem karını 8,4 milyon TL, aktif büyüklüğünü ise 3,5 milyar TL olarak gerçekleştirdi.
Nitelikli projeleri ve dengeli yatırım portföyleri sayesinde istikrarlı büyümelerini sürdürerek hem şirketlerine hem de Türkiye’ye değer katmaya devam ettiklerini belirten Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, küresel ve yerel düzeyde Kovid-19’un gayrimenkul sektörü üzerindeki etkisinin ise hala devam ettiğini söyledi. Salgın sonrası normalleşme süreciyle birlikte gayrimenkul sektöründe de canlılığın artmasının beklendiğini ifade eden Karan, bununla birlikte özellikle konut satışlarını etkileyen faiz oranlarının yüksekliğinin de gayrimenkuldeki hareketliliği baskıladığını vurguladı. 

2021’İN İLK ÇEYREĞİ SAKİN GEÇTİ

Geçen yılın yaz aylarında kamu bankaları öncülüğünde gerçekleştirilen uygun koşullu kredi kampanyalarının, sektörü canlandırdığı gibi özelikle konut stoklarının da geniş ölçüde eritilmesine vesile olduğunu söyleyen Karan, yoğun sayılabilecek bir yılın ardından sektör aktörlerinin 2021’in ilk çeyrek dönemini daha sakin ve planlama odaklı geçirmiş göründüğünü belirtti. Karan, ilerleyen dönemde sektörün projeler üreterek yeni gayrimenkul varlıkları oluşturması ve uygun koşullar oluştuğunda realize olması muhtemel yeni talepleri karşılayacak stoklar geliştirmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.