Haier Europe Üst Yöneticisi (CEO) Yannick Fierling, resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Eskişehir'deki Haier Fabrikası'nın, Avrupa'daki en büyük fabrika olmasını istediklerini söyledi.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

“AVRUPA’DA YÜZDE 7,2 PAZAR PAYINA SAHİBİZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Fierling, “Türkiye Çin'den sonra dünyada tedarik konusunda en büyük ikinci ülke oldu. Genç bir şirket olan Haier'in dünyada birinci sırada geliyor. 10 yıldır yatırım yapıyoruz.  Avrupa'da yüzde 7,2'lik pazar payımız bulunuyor. Üretim konusunda dünya çapında liderliği elde etmek istiyoruz. Eskişehir’deki fabrika ocak ayından beri hizmet veriyor. Buradaki fabrikanın, Avrupa'daki en büyük fabrika olmasını istiyoruz. Hükümetin de desteğiyle Eskişehir'deki varlığımızı olumlu değerlendiriyoruz." dedi.

“FABRİKA 40 MİLYON AVRO YATIRIMLA KURULDU”    

Üretim Direktörü Mehmet Ali Karasu "40 milyon avroluk yatırımla kurulan fabrikamızda yıllık 1,5 milyon adetlik üretim yapacağız, 900 kişi çalışacak. İnşaatı süren ve 45 milyon avro yatırımla hayata geçirilecek fabrikada da yıllık 1 milyon bulaşık makinesi üretilecek, 700 çalışan olacak" dedi. (AA)