Koronavirüs salgını etkisiyle tüm dünyada medikal oksijen gazına olan talep artarken Habaş, dünyanın en büyük hava ayrıştırma tesisini kuracak.
Sağlık sektöründe oksijen gazının hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan HABAŞ Genel Müdür Yardımcısı Şenol Alsan, HABAŞ’ın pandemi sürecinde Türkiye çapındaki hastanelerin yanı sıra, oksijen sıkıntısı yaşayan Balkan ülkelerine de destek verdiğini belirtti. 
Ameliyathanelerde, genel yoğun bakım ünitelerinde, yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde ve hasta odalarında yoğun şekilde oksijen gazı tüketildiğini dile getiren Alsan, HABAŞ’ın bu konuda sorumluluğunun bilinciyle üretim, depolama, nakliye alt yapısını ve insan kaynaklarını gaz temininde kesinti yaşanmayacak şekilde oluşturmuş ve düzenli yatırımları ile geliştirdiğini belirtti. 

BİLECİK’TE TESİS KURUYORLAR

Pandemi döneminde katlanarak artan oksijen gazı talebinin sıkıntısız karşılanabilmesi için HABAŞ olarak, 7/24 çalışma sistemine geçtiklerini söyleyen Alsan, yedek üretim tesislerini de hızlı bir şekilde devreye aldıklarını kaydetti. . Lojistik filolarına ve çalışan personel sayılarına takviyeler yaptıklarını, hastanelere kısa sürede mevcutlara ilave olarak 100’e yakın kriyojenik oksijen tankı kurulumu ve yeterli tüp desteği sağladıklarını ifade eden Aslan, Şu anda dünyanın tek noktada yüzde 100 likit üretimi yapacak en büyük hava ayrıştırma tesisini Bilecik’te devreye alma çalışmaları yaptıklarını belirtti.