Son zamanların en güzel film önerileri listemizde sizlere önerilerde bulunuyoruz. 2000’li yıllarda beyazperdeyle izleyiciyle buluşmuş filmlerden gözünüzden kaçanlar varsa mutlaka izleyin. 

Black 

Paul ve eşi Catherine’in dünyaya gelen Michelle isimli kız kör ve sağır doğmuştur. Annesi ve babası kızını dış dünyanın kötülüklerinden korumaya çalışsalar da kızın hırçınlığı gün geçtikçe artmaktadır. Catherine bir kere daha hamile kalınca babası Michelle’i kliniğe kapatmayı planlar. Bu planı özel eğitmen Debrej Sahai’nin eğitimine gönüllü olmasıyla askıya alınır. Michelle bu eğitmen sayesinde hırçınlığı bir kenara bırakır hatta normal çocuklar gibi okula gider. Gerçek hayat hikayesinden uyarlanan bu filmin yönetmenliğini Sanjay Leela Bhansali üstleniyor. 

İhtiyar Delikanlı

Yönetmenliğini usta isim Park Chan Wook’un yaptığı İhtiyar Delikanlı (Old Boy), izleyebileceğiniz en etkili intikam filmidir. İşadamı Oh Dae-su karısıyla ve bebeğiyle mutlu bir yaşamam sürerken evinin önünden kaçırılır. Uyandığında ise kendini bir hücrede bulur. Tam 15 yıl boyunca o hücrede esaret altında kalır ve ardından serbest bırakılır. Mutlu hayatını yok eden adamdan intikam almak için yemin eden Oh Dae-su lokantada Mido isimli biriyle tanışır.  Daha sonra ortaya çıkan Evergreen lakaplı bir adam ona 5 gün içinde neden hapsedildiğinin nedenini bulmasını aksi takdirde Mido'yu öldüreceğini söyler. Bu bulmaca Oh Dae-Su’yu geçmiş yıllardaki bir hesaplaşmaya götürür. 

Bir Rüya İçin Ağıt

Darren Aronofsky’i en başarılı yönetmenler arasına taşıyan Bir Rüya İçin Ağıt Filmi, uyuşmanın ve uyuşturulmanın kötü yönlerini farklı bakış açılarıyla ele alıyor. TV Bağımlısı olan dul bir kadın Sara Goldfarb, Oğlu Harry, kız arkadaşı Marion ve uyuşturucu dağıtıcısı Tryone arasında geçen bu hikayenin mutlaka izlenmesi gerekiyor. Bir TV şovuna çıkmaya hak kazanan Sara, kırmızı elbisesine girebilmek için kilo vermeye çalışır ve diyet haplarını kullanmaya başlar. Diğer taraftan Harry ve arkadaşları durmadan eroin ve kokain kullanmaya devam eder. Bu bağımlıklar ise bir aileyi felakete sürükler. 

Koku: Bir Katilin Hikayesi

İzleyenleri 18’inci yüzyıl Fransa dünyasına götüren Koku, balık satıcısı kadının oğlu olarak çöplerin arasında doğar. Annesi onun öleceğini sanarak çöplerin arasına atar ama Jean yaşama tutunur. Bir yetimhanede büyüyen Jean’ın güçlü bir koku alma yeteneği vardır. Bir genç kızın kokusunun büyüsüne kapılan Jean onu takip eder. Kız takip edildiğini anladığı an korkuyla çığlık atar. Jean onu eliyle susturmak isterken kızın boğulmasına neden olur. Kızın her yerini koklar, koklarken de hem güzelliğinin hem de ölümünün kokusunu içine sindirir. Asıl hikaye ise Jean’in parfün sektörünün lideri olan Baldini ile tanışmasıyla başlar. Baldini ilk başta kendisinin koku yeteneğine inanmasa da ona ürettiği mükemmel kokulardan sonra yanında çalışmaya başlar. Jean, en müthiş eserini ortaya koymak için çalışmalara başlayacaktır.