Güriş Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı olan Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk'ün vefat ettiği bildirildi.

Duayen iş insanı, 96 yaşında yaşamını yitiren Yamantürk, Ankara Gölbaşı Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi.

İDRİS YAMANTÜRK KİMDİR?

İnşaat, dökümcülük, çelik, otomotiv, enerji, turizm, madencilik gibi pek çok sektörde şirketleri bünyesinde barındıran Güriş Holding'in Kurucusu Yamantürk, 1925 yılında Rize'de dünyaya geldi.

Erzurum Lisesi sonrasında üniversite öğrenimi için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik Fakültesi’ne girdi.

Fakültedeki öğrenimini, bir sanayi holdingi olarak çalışan Sümerbank’tan burs alarak tamamladı. Üniversite son sınıftan itibaren profesyonel iş hayatına atılan Yamantürk,1952-1953 arasında Etibank’a bağlı Çatalağazı (Zonguldak) Temik Santrali'nin muhtelif sahalarında işletme mühendisi olarak çalıştı.

Vatani görevinin ardından devletten izin alarak, özel sektörde çalışan 1956'da devletten istifade ederek serbest çalışma hayatına atıldı ve özel sektöre girdi. Kendi adıyla 1957’de şahsi firmasını kurdu.

GÜRİŞ firmasının kuruluşunu 1958 yılında gerçekleştirdi ve GÜRİŞ Kolektif Şirket olarak kuruldu. Holding, yaklaşık 65 yıldır kesintisiz olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

"HEDEFİMİZ, BÜYÜMEK VE İNANÇLA YOLUMUZA DEVAM ETMEKTİR"

Yamantürk, Holding web sitesinde yer alan mesajında şu ifadeleri kullanmıştı:

"1958 yılında başlarken birkaç kişi idik. Bugün ise, 5000 ila 6000 kişinin emeklerinin birleştiği bir grubu oluşturmaktayız. Halen genç ve geniş bir kadro, değişik sahalarda faaliyet halinde bulunan şirketlerimizi başarı ile yönetmektedir. İşin başında ifade ettiğimiz ve sık sık tekrarında fayda gördüğümüz ana hedef, işini yaptığımız, iş yaptırdığımız ve iş birliği yaptığımız şahıs ve firmalar karşısında güvenilirliğimizi koruyarak büyümek ve inançla yolumuza devam etmektir. Bu vesileyle, emeklerinden dolayı bütün mensuplarımıza ve bize güvenerek destek verenlere teşekkür ederim."

ST Endüstri Medya olarak, merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.