Güralp Vinç, 2017 yılını Ar-Ge yılı olarak kabul ettikten sonra bu konudaki çalışmalarını hızlandırdı. Ar-Ge merkezi olarak tescil edilmeleri ile vinç sektöründe Ar-Ge merkezine sahip firma olarak ilke imza attıklarını kaydeden Sunaoğulları şu bilgileri paylaştı: “16 araştırmacı, 17 teknisyen ve üç destek personeli ile çalışmalarımız devam ediyor. Şu an için bir adet TÜBİTAK-TEYDEB projemiz kabul edildi ve çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca yeni GA serisi makinalarımızı bu yıl ürün gamımıza dahil etmeye başladık. Yeni serimiz bize; daha yüksek çalışma hızı, daha fazla çalışma sınıfı alternatifi, daha geniş ürün yelpazesi ve seçim aralığı, daha kompakt bir dizayn ile hafifletilmiş bir makina, daha fazla kaldırma yüksekliği alternatifi ve dişli tahrikli yürütme yerine; göbekten tahrikli yürütme ile bakım kolaylığı gibi avantajlar sağladı.”

“TEKNOLOJİK VE KALİTELİ İŞLER YAPMAYA ÖNEM VERİYORUZ”  

Ar-Ge merkezi projeleriyle vinç sektöründe yurt dışına bağımlı olunan ürünlerin yurt içinde de üretilebilmesine ağırlık verdiklerini dile getiren Sunaoğulları, sözlerine şöyle devam etti: “Güralp Vinç olarak, Ar-Ge merkezi projelerimizle vinç sektöründe yurt dışına bağımlı olduğumuz ürünlerin yurt içinde de yapılabilmesi konusuna ağırlık veriyoruz. Ülkemize bu konuda katma değer sağlamak amaçlarımız arasındadır. Özellikle ülkemizin gelişmesi için liman vinci, otomatik galvaniz tesis sistemleri, mermer sektöründe transfer arabaları konularında başlatmış olduğumuz ve başlatacağımız projeler ile bu tip ürünlerde tamamen dışa bağımlı olan ülkemize yerli ürünlerle katma değer sağlayacağız. Üretim kapasitemizi artırmak amacıyla 2017 yılında yaptığımız tezgah yatırımları ile teknolojik ve yerli üretime katkı sağlayacağız. Sonuçta Güralp Vinç olarak yaptığımız işin teknolojik ve kaliteli olmasına son derece önem veriyoruz.”

Sunaoğulları ayrıca, Ar-Ge merkezi oluşumu ile artan imkanları kullanarak gerek firmalarının gerekse Türkiye’nin gelişimi için efektif bir şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Bu doğrultuda ülkemizi bir adım daha ileri taşımayı hedefliyoruz.” diye konuştu.