50 milyon TL’lik yeni makine yatırımı ile yılsonuna kadar kapasitelerini 2 katına çıkartacaklarını söyleyen Avşar Maden Suyu Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Demirel, şu anki maden suyu üretim kapasitelerinin günlük 1 milyon şişe olduğunu belirtti.
Üretim tesislerinin 18 bin metrekareye çıkacağını belirten Demirel, Endüstri 4.0 teknolojisiyle günlük ürettikleri 1 milyon şişe maden suyunu pazara sürdüklerini ifade etti. Teknolojik alt yapılarıyla 2020 yılında parkurlarındaki gücü daha iyi göstererek yaklaşık 40 milyon litre, 200 milyon şişe ürettiklerini aktaran Demirel, 2016 yılından bu yana yerel ve ulusal zincir marketlere ürün satışı yaptıklarını ve dağıtım kanallarının da devam ettiğini söyledi. 
Demirci Hacı Ömer Oğulları Şirketler Grubu olarak dünyanın pek çok ülkesine mermer ihraç ettiklerini de söyleyen Demirel, bulundukları bölgenin yer altı zenginliklerinden ötürü hem mermer hem de mermer makine üretiminde şirketleştiklerini söyledi.

200 MİLYON ADET ŞİŞE SATTIŞI GERÇEKLEŞTİ

2020 yılında yaklaşık 200 milyon adet şişe satışı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Demirel, şirketler grubu olarak toplam satışlarının yüzde 85’ini ihracattan elde ettiklerini söyledi. Hedeflerinin maden suyunda da aynı hacmi yakalamak ve toplam satış içinde ihracat payını 2023 yılında yüzde 90’lara çıkartmak olduğunu ifade eden Demirel, 2019 cirolarının 65 milyon TL’ye çıktığını ve 2020 cirosunun ise 2019 yılının üstünde gerçekleştiğini söyledi. 
30 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Demirel, yeni dönemde farklı ülkelere de ihracat yapmak için operasyonlarının sürdüğünü dile getirdi. 14 farklı maden suyu ürettiklerini ifade eden Demirel, tasarım ve kalite olarak üst segmentte bir marka yaratmak istediklerinin altını çizdi.