Şanlıurfa’daki teorik eğitimle başlayan programın ikinci ayağı 20-22 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenleniyor. Güneydoğu iş dünyasının temsilcileri, İstanbul’da STK, akademi ve iş insanları ile buluşuyor. İstanbul, 20 Haziran 2019 – UNDP ve ortaklarının Güneydoğu Anadolu’da faaliyette bulunan 15 işletmeye yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında firma yetkilileri için İstanbul’a bir çalışma ziyareti düzenleniyor.

Çalışma ziyareti, TÜRKONFED, TÜSİAD, Turcas, Ceynak, Dimes ve BVN Havacılık temsilcileri ile İstanbul Politikalar Merkezi Başkanı Fuat Keyman’ın katılımları ve farklı firmalara yapılacak gezileri kapsayacak. Ziyaretlerde katılımcıların bilgi alışverişinde bulunması, aile şirketlerinde kurumsallaşma konusunun ele alınması ve katılımcı firmaların kurumsal kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TÜRKONFED işbirliğiyle düzenlenen Kapsayıcı İş Eğitimi Programı geçen ay Şanlıurfa’da başlamıştı. 
Türkiye’deki KOBİ’lerin kapasitesini geliştirmek, üretimini desteklemek ve rekabetçilik gücünü artırmayı hedefleyen proje, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayelerinde, Japonya Hükümeti’nin sağladığı finansal destekle yürütülüyor.