AFYONKARAHİSAR (AA) - Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, yaklaşık 5 senedir Çin için yürütülen kiraz ihracatı çalışmalarının sonuçlarını vermeye başladığını ve çok yakında Güney Kore'ye de ihracatın başlayacağını müjdeledi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin (EİB) Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde yer alan kiraz üreticileri ve ihracatçıları ile bir araya geldi.

Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı olan Beşer, basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede, Afyonkarahisar'da yer alan Sultandağı ve Çay ilçeleri ile Dereçine beldesi ve Eber köyünün Türkiye'nin önde gelen kiraz üretim merkezleri arasında yer aldığını vurguladı.

Bölgede üretilen kirazların tüm dünyada bilindiğini dile getiren Beşer, dünya kiraz pazarında  çok sayıda rakipleri olduğunu ve  Avrupa, Çin ile dünyanın çeşitli noktalarına kiraz ihracatının gündemde olduğunu belirtti.. Çin ile  yaklaşık 5 senedir yürütülen  kiraz ihracatı çalışmalarının sonuna geldiğini müjdeleyen Beşer, çok yakında Güney Kore pazarına da açılım yapılacağının bilgisini verdi.

Ülkemizdeki kiraz üretiminde ciddi oranda artış beklediklerini söyleyen Beşer, yeni pazarların da devreye girmesiyle beraber bürokratik engellerin aşılması konusunda da çalışmaların devam ettiğinin bilgisini verdi.