Güney Kore genel maksat helikopterinin en önemli bölümlerinden birisi olan orta gövde (Center Fuselage) montajı Türkiye’de yapılırken, bu doğrultuda Coşkunöz Savunma ve Havacılık (CSH) tarafından üretilen 26'ncı helikopter orta gövdesinin Güney Kore’ye teslimatı gerçekleştirilecek.

"TESLİMATLAR 2026'YA KADAR SÜRECEK"

Konuyla ilgili bilgiler veren Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, G. Kore merkezli Korean Aerospace Industries (KAI) ile 60 Kore Genel Maksat Helikopteri ’nin (KUH Surion) orta gövde montajı için 2015'te anlaşma imzaladıklarını, bu kapsamda üretim ve sevkiyatların planlandığı şekilde ilerlediğini söyledi.

Acay, plan doğrultusunda 2026 yılına kadar da teslimatların devam edeceği bilgisini paylaştı.

"STRATEJİK ÇÖZÜMLERDEKİ BAŞARILARIMIZI İLERLETİYORUZ"

Yüksek hassasiyet ve yüksek teknolojiye ihtiyaç duyan gövde montajının Türkiye’ye büyük bir yetenek ve katma değer kazandırdığının altını çizen Acay, "Hassas parça imalatı, montaj, entegrasyon, tasarım ve mühendislik gibi hizmetlerimiz ile savunma sektörümüze değer katmanın mutluluğunu, ihracatımızla ülkemize fayda sağladığımızın bilinciyle yaşıyoruz. Havacılık alanındaki hassas işleme yöntemiyle başlayan üretim gamımızı, uçak ve helikopter gövdesi üretimi seviyesine yükselterek stratejik çözümlerdeki başarılarımızı ilerletiyoruz." şeklinde konuştu.

"EN ÜST ÜRETİM YETKİNLİKLERİNDEN BİRİNİ KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ" 

Projeden kazanılan beceri sayesinde Türkiye’de "Gövde Montajı" yapabilen iki şirketten biri olduklarına dikkat çeken Acay, havacılığın en üst yetkinliklerinden olan Fuselage üretim yetkinliğinin milli hava platformlarında ve global hava aracı üreticilerin ürünlerinde de kullanılması amacıyla görüşmelerine devam ettiklerini dile getirdi.

Acay, "Halihazırda hava aracı gövde imalat ve montaj yetkinliği ile yerli ve uluslararası şirketlere hizmet sunan CSH bu alandaki yetkinliğini daha da geliştirmek için hızla ilerliyor" dedi.