Kayseri Şeker, Control Union’un tüm denetimlerinden başarıyla geçti. Şirket,SAI (Sürdürülebilir Tarım Girişimi Platformu’na) ürün pazarlanabilmesine olanak sağlayan en önemli belgelerden olan Gümüş FSA (Çiftlik Sürdürülebilirlik Değerlendirme Belgesi) aldı. Böylelikle Türk şeker sektörü içinde FSA kapsamında üretim yapan ilk şirket Kayseri Şeker oldu.
Daha önce bünyesindeki 3 fabrikada ‘TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni alan Kayseri Şeker, FSA ile de güvenli üretim aşamalarında başarı göstermiş oldu. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRÜN TEDARİKİNDE FSA BELGESİ ZORUNLU

Çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren SAI üyesi 136 gıda firmasının dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, sürdürülebilir ürün tedarikinde FSA belgesini zorunlu kıldığını belirten Kayseri Şeker Başkanı Hüseyin Akay, tarladan mutfağa uzanan ürünlerin, üretimindeki her aşamasında sağlıklı, kaliteli ve güvenilir gıdalar üretmeyi ilke edindiklerini söyledi. Akay, aldıkları belgeyle dünyanın en güçlü gıda şirketlerinin sürdürülebilirlik kriterlerini karşılayan, Türkiye’deki ilk ve tek şeker üreticisi olduklarını da vurguladı.