Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısı ile mart ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Seçimin ardından gündemin ekonomiye kanalize olduğunu dile getiren Pekcan, ekonomiye ilişkin bütün alanlarda önemli gelişmeler için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Türkiye’nin dış ticaretinin milli gelire oranında geçtiğimiz ay bir rekor gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Pekcan, martta dış ticaretin milli gelire oranının yüzde 50’ye ulaştığını söyledi.

“TÜRK EKONOMİSİNİN ÖNEMLİ GÜÇ KAYNAKLARINDAN”

Pekcan, büyüme rakamları doğrultusunda 2018’in son çeyreğindeki net ihracatın büyümeye 9,7 puanlık katkıda bulunduğunu dile getirerek küresel ekonomideki olumsuzluklara karşın Türkiye ekonomisinin 2018 yılında yüzde 2,6 büyüdüğüne dikkat çekti.

Net ihracatın Türkiye ekonomisine 2018’deki katkısının yüzde 4,2 olduğunu söyleyen Pekcan, rakamlara göre ihracatın, Türk ekonomisinin en kilit itici güçlerinden biri olduğunun altını çizdi.

AB’YE İHRACAT PAYI YÜZDE 48,9 

Mart ayında en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeler arasında Almanya ve İngiltere’nin başı çektiğini ifade eden Pekcan, martta toplam ihracatta AB’ye ihracatın payının yüzde 48,9 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı olarak Türkiye’nin mevzuatını sadeleştirmesi ve yeni ticari pazarlardaki yoğun çalışmalarda başarıya odaklandıklarını vurgulayan Pekcan, 2019 yılının kendileri için icraat yılı olacağını kaydetti.

Detaylı bilgi için:  https://www.ticaret.gov.tr/