Gumbel Group, bu yıl güneş enerjisine 15 milyon dolar değerinde yatırım yapacak. 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem, müteahhitlikten kuruluma, Ar-Ge faaliyetlerinden üretime kadar sektörün her aşamasında yer aldıklarını belirtti.
Tüm dünyada güneş enerjisine talebin ve güneş ekipman üretiminin artmaya devam ettiğini söyleyen Herdem, bunların sonucunda güneş enerjisi kurulum maliyetleri düştüğü ve rekabetçi güneş enerjisi piyasaları oluştuğunu aktardı. İklim değişikliği ve küresel ısınma tartışmaları yanında koronavirüs de dünyada temiz enerji tartışmalarına yeni bir boyut eklediğini ifade eden Herdem, elektriğin üretildiği yerde tüketilmesi alt yapı ve üretime olumlu katkı sağladığını belirtti. Güneş de bu açıdan önemli kaynak haline geldiğini söyleyen Herdem, firma olarak bu gelişmelerin takipçisi ve potansiyelin farkında olduklarını kaydetti. 

YEKA HARİCİNDE DE YATIRIM YAPACAKLAR

Türkiye yanında Makedonya, Kosova ve Cezayir gibi ülkelerde faaliyet ve yatırımlarımıza hız kazandırdıklarına dikkat çeken Herdem, 1000 megavat kapasiteli mini YEKA yarışmaları için 20 megavat kapasitede başvuru yaptıklarını söyledi. Herdem, YEKA haricinde bu yıl güneş enerjisi sektöründe 15 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi. (AA)