LEFKOŞA (AA) - GÜBRETAŞ ve Türkiye Kredi Kooperatifleri yöneticileri, GÜBRETAŞ tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi Tarım Kredi Kooperatifleri'nin bir şirketi durumunda olan GÜBRETAŞ, 13-16 Şubat tarihleri arasında Tarım Kredi Kooperatifleri merkez ve bölge birliği idarecilerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı ve bazı ziyaretler gerçekleştirdi.

Bu bağlamda Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz ile GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette kimyevi gübrenin dışında, tarım alanında var olan ortak ilişkilerin geliştirilmesi ve gerçekleştirilebilecek yeni projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca mevcut iş birliğinin farklı adımlarla daha da genişletilmesi konusu masaya yatırıldı.

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Poyraz ve Genel Müdür Yumaklı, KKTC'deki tarımsal üretimin öncü kuruluşu Zirai Levazım Kooperatifi'ne de bri ziyaret gerçekleştirerek, geçen ay göreve başlayan Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aktolgalı ve yeni yönetime başarılar diledi.

Görüşmede, kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlenerek artırılması konusunda mutabık kalınarak, yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.