Messe Düsseldorf Metal ve Akışkan Teknolojileri Küresel Portföy Direktörü Friedrich Kehrer’in sunumuyla Ortaköy Radisson Blu Bosphorus Hotel’de bugün düzenlenen basın toplantısında metalürji ve döküm sanayilerinin buluşacağı GMTN fuarının detayları anlattı.

"TÜRKİYE DE BİR AVRUPA ÜLKESİ"

Messe Düsseldorf Metal ve Akışkan Teknolojileri Küresel Portföy Direktörü Friedrich Kehrer, “Bizim için Türkiye de bir Avrupa ülkesi. Bir sonraki fuarımıza en çok katılım gösteren ülkeler arasında Türkiye’yi de katmak hedeflerimiz arasında.” dedi ve ekledi “THERMPROCESS Fuarı'na Türkiye’den gelenlerin sayısı 2 katına çıktı.”

Tüm dünya ülkelerinden katılım gerçekleşen GIFA Fuarı'na geçtiğimiz yıl katılımcıların yüzde 4’ü Amerika’dan, yüzde 1’i Güney Afrika’dan, yüzde 27’si Asya’dan ve yüzde 69’luk kısımla en çok katılımı gösteren Avrupa olmuştu.

BİR BİLET DÖRT FUAR

Döküm sektörünün 5 bin yıllık tarihe sahip olduğunu ve gelişen teknolojiyi takip etmesinin elzem olduğunu dile getiren Friedrich Kehrer, “Türkiye döküm sektöründeki rolü her zaman çok büyük olmuştur.” dedi.

Fuar ziyaretçileri için detaylar vermeyi de ihmal etmeyen Kehrer “Katma değer zincirini arttırmak asıl hedefimiz. Bu nedenle 262 bin 400 metrekarelik bir alanda dört fuar hizmetini aynı anda vereceğiz. Bununla birlikte fuarların tümünü online olarak alabileceğiniz tek bir bilet ile gezebileceksiniz.” ifadelerini kullandı.

900’ü AŞKIN KATILIMCI FİRMA

Messe Düsseldorf’un düzenlediği GIFA, METEC, THERMPROCESS ve NEWCATS dörtlü fuar etkinliğinde;

  • Döküm tesisleri ve döküm sistemleri
  • Eritme tesisleri e eritme sistemleri
  • Ateşe dayanıklılık teknikleri
  • Kalıp malzemeleri ve yaratıcı ürünler
  • Kesim ve besleme teknikleri ve

Model kalıp üretimi alanlarından 
900’ü aşkın katılımcı firma yerini alacak.

"İNOVATİF DÜŞÜNCE TARZINI BENİMSEMELİYİZ"

Tüm dünyadaki ekonomik dalgalanmalar ve gelişen teknolojinin bir getirisi olan telekonferanslar dolayısıyla fuarlara olan katılımın düştüğünü ve yerel fuarcılığın birer birer bittiğini vurgulayan Messe Düsseldorf Metal ve Akışkan Teknolojileri Küresel Portföy Direktörü Friedrich Kehrer, “İnovatif düşünce tarzını benimsemeliyiz. Bu sayede ayakta kalabiliriz. Yalnızca yeni alanlara açılırsak büyüyebiliriz.,” dedi.

Fuarlarımızda metal ve metal dışı tüm temsilcileri kapsadıklarını vurgulayan Kehrer, tüm ziyaretçilerine teknolojinin son halini yansıtacaklarının altını çizdi.

MEMNUNİYET DÜZEYİ YÜZDE 97!

“Geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz fuarlarda yapılan anketlerin bir sonucu olarak, katılımcı firmalarımızın ve ziyaretçilerimizin yüzde 97’si memnun.” diyen Messe Düsseldorf Metal ve Akışkan Teknolojileri Küresel Portföy Direktörü Friedrich Kehrer, düzenledikleri son fuara 25 bin ziyaretçi geldiğini ve önceliklerinin nitelikli ziyaretçi olduğuna dikkat çekti. Kehrer, ziyaretçi hedef gruplarının bu nedenle makine ve tesis üretimi, dökümhaneler, demir, çelik ve demir dışı metal sanayiler, otomotiv yan sanayi ve yapı endüstrisi alanlarından olduğunu belirtti.


Messe Düsseldorf’un düzenlediği GIFA, METEC, THERMPROCESS ve NEWCATS dörtlü fuar organizasyonları 25 – 29 Haziran 2019’da Düsseldorf’ta düzenlenecek.