İSTANBUL (AA) - Kimyasal kaplama malzemeleri üreticisi olan Gizemfrit, unvan değişikliğine giderek isim ve logosunu yeniledi.

Hizmet verdiği farklı sektörlerdeki markalarını tek bir isim altında buluşturan şirket, faaliyetlerini "Akcoat" adıyla sürdürecek

Gizemfrit tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, emaye, seramik, yapışmaz ve dekoratif kaplamalar, pigment ve cam olmak üzere 5 ana ürün grubunda üretim yapan Gizemfrit, kapsamlı bir dönüşüm projesini faliyete geçirdi.

41 senelik bir geçmişe sahip şirket, frit üretiminin yanı sıra pek çok farklı sektöre yönelik faaliyetlerini, dünya genelinde yeni bir çatı markayla devam ettirme kararı aldı. Bu doğrultuda şirketin ismi "Akcoat" olurken, logosu da yenilendi.

Beyaz eşya, seramik, ev ve mutfak eşyaları gibi ürünlerin global markalarına kimyasal kaplama malzeme çözümleri sunan şirketin, tüm kurumsal kimliği de yeniden tasarlandı.

Temelleri 1979 senesinde atılan ve bugün Türkiye ve İspanya'da üretim tesisi, Çin ve ABD gibi ülkelerde ise satış ofisleri bulunan şirket, yılda 65 milyon dolarlık ihracatıyla küresel pazarda yüzde 12 pay sahibi.