SAKARYA (AA) - Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) belirlediği Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Prosedürleri'ni harfiyen yerine getiren kimyasal kaplama malzemeleri üreticisi Gizemfrit, "COVID-19 Güvenli Üretim Sertifikası" almaya hak kazandı.

Gizemfrit tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, üretim tesislerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı en üst düzey tedbirlerin uygulandığı  bilgisi yer aldı.

Emaye, seramik, yapışmaz ve dekoratif kaplamalar pigment ile cam ürün gruplarında üretim yapan Gizemfrit'in, pandemi sürecinde faaliyetlerini ara vermeden devam ettridiği belirtildi.

Üretim tesislerinde TSE'nin belirlediği prosedürlerin eksiksiz olarak yerine getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, firmanın çalışma ve üretim alanlarının uygunluğu, yemekhaneler, dinlenme ve mola noktaları ile servislerde gereken düzenlemeleri yaptığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Gizemfrit Genel Müdürü Veysi Küçük, pandemi sürecinin başından itibaren tedbirleri üst düzeyde tutarak, bulaş ihtimalinin en aza indirilmesinin  hwdeflendiği bildirildi.

Gizemfrit'e verilen "COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi" ile önlemlerin yeterliliğinin tespit edildiğini belirten Küçük, şöyle devam etti:

"Gizemfrit olarak, çalışan ve toplum sağlığıyla ilgili sahip olduğumuz hassasiyet uyarınca ilk günden itibaren tüm temizlik önlemlerini harfiyen uyguluyoruz. Bu süreçte hiçbir ihmale izin vermeden üretime devam ediyor ve ihracattaki stratejik payımızla ülkemize katkı sağlıyoruz.

Başvurduğumuz önlemler sayesinde denetlemelerden başarıyla geçerek, Türk Standardları Enstitüsünden COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi almaya hak kazandık. Önümüzdeki dönemde de tedbirlerden taviz vermeden daha çok üretmeye ve ihracata destek sunmaya devam edeceğiz."