BEKO tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Beko 100 Kadın Bayi projesi kapsamında, Anadolu'daki TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyesi kadın girişimcilere ulaşma gayesiyle faliyete geçirilen "Girişimin Kadın Kahramanları Projesi Roadshow" geçen sene eylül ayında ilk olarak Ankara’da başlayıp sırasıyla Erzurum, Trabzon, Şanlıurfa, Nevşehir, Konya, Bursa, Kocaeli Aydın, Kayseri, Gaziantep, Antalya, Karabük, İzmir, Çanakkale'nin ardından son durağı Düzce ile son buldu.

Girişimci kadınların ihtiyacı olan eğitimlere kolayca ulaşmalarını hedefleyen, işlerini geliştirmeleri ve büyütmeleri yolunda onları destekleyen Girişimin Kadın Kahramanları projesinin anlatıldığı roadshow ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyesi 1.000 kadın girişimciye eğitimler verildi. Yüz yüze gerçekleştirilen toplantılara katılamayan kadın girişimcilere özel hazırlanan online eğitime erişim yönergelerini anlatan içerikler, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları tarafından sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı.

Kadın bayi sayısının artırılması için faaliyete geçen Beko 100 Kadın Bayi projesinin başlamadan önce Türkiye çapında 10 mağaza ile sekiz kadın bayi bulunurken, gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde bu sayı 69 mağaza ile 62 kadın bayiye ulaştı. "Girişimin Kadın Kahramanları Roadshow" sürecinde de bir yeni kadın bayi açıldı ve uygun şartları sağlayan üç yeni kadın bayinin de mağaza açılış süreçleri sürüyor.

"TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI" "TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI"

KADINLARIN GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE GİRMESİ LAZIM

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine başvurulan TOBB Birliği Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, "Bir Çin atasözü, 'Göğün Yarısı Kadınlarındır' der. Ancak maalesef halen hem ülkemizde hem de tüm dünyada kadınların iş hayatındaki yeri ve rolü, olumlu ilerlemelere rağmen, istenilen noktada değil. Ülkelerin kalkınması kadın emeğinin ekonomiye yansıması ile mümkündür. Kadının iş gücüne katılımı ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gerekliliktir. Bir başka deyişle ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması, nüfusun yarısını oluşturan kadınların yaşamın tüm alanlarına aktif katılımları ile mümkündür. Kadın elinin değmediği bir ekonominin büyümesi söz konusu değildir. Kadın girişimciliğinin önünü açmaya destek veren Girişimin Kadın Kahramanları projesini Beko iş birliğinde, Arçelik Perakende Akademi desteğiyle hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Sonuç odaklı projeler ile yeni girişimci olmak isteyen kadınları ve halihazırda girişimci olan fakat sektör değiştirmek isteyen kadınları desteklemeye devam edeceğiz. Hepimiz biliyoruz ki kadınlar için girişimci olmak, olumlu pek çok sıfatı beraberinde getiriyor, güç, cesaret, özgürlük gibi. Dolayısı ile kadınların girişimcilik ekosistemine girmeleri gerek." şeklinde konuştu. (AA)