İTÜ ARI Teknokent ve Esas Ventures ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Startup İstanbul'da bu sene 90 bin girişim başvurusu arasından seçilen 100 girişim, dünyanın önde gelen yatırımcıları ve kurumları karşısında sunum yapma fırsatı yakaladı. Bu sene altıncısı gerçekleştirilen Startup İstanbul Challenge 2018'de finale kalan 10 girişim arasından kazanan 3 girişim belli oldu. Üçüncülük ödülünü Suudi Arabistan'dan Iyris adlı girişim alırken, ikinci Endonezya'dan Neurafarm ve birinci ise İsveç'ten Friendbase oldu. Böylece bu sene ilk üçe kadın girişimciler damga vurmuş oldu.
 
Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum tarafından altıncısı düzenlenen Startup İstanbul etkinliğinde; Esas Ventures Kurucu Ortağı Fethi Sabancı Kamışlı, DraperU Ventures Ortağı Asra Nadeem, Techstars Londra Program Direktörü Marko Srsan ve Topia CPO'su Sten Tamkivi'den oluşan jüri önünde 10 girişimci, girişimleriyle ilgili sunumlar yaptı.
Böylece Suudi Arabistan'dan gelen ve transparan güneş panelleri üzerine çalışmalarını sürdüren yenilebilir enerji girişimi Iyris üçüncülük ödülünü; Endonezya'da tarım teknolojileri üzerine çalışan Neurafarm isimli girişim ikincilik ödülünü; Stokholm'den gelen Friendbase isimli, avatar tabanlı, gençlere yönelik sohbet uygulaması ise birincilik ödülünü kazandı.
 
Startup İstanbul Challenge 2018 ile ilgili açıklamada bulunan Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir şunları söyledi: “Bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz Startup İstanbul, İstanbul'u girişimcilik merkezi yapma yolunda önemli bir işe imza attı.
Startup İstanbul etkinliği önümüzdeki yıllarda da bölgenin ve dünyanın sayılı girişimcilik etkinliklerinden biri olmaya devam edecek.”
 
Etkinlikte konuşan Esas Ventures Kurucu Ortağı Fethi Sabancı Kamışlı ise “Esas Ventures'ı kurduğumuz günden bu yana bir hedefimiz ve hayalimiz vardı. Hedefimiz Türk girişimcilik ekosistemini dünyadaki diğer ekosistemlerle entegre etmek, hayalimiz ise İstanbul'un, bölgesinde en önemli startup merkezlerinden biri olmasını sağlamaktı. İstanbul ile dünyanın geri kalanı arasında bir köprü olmak istiyoruz.” dedi.