Sabancı Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde gıdaların raf ömrünü uzatan nano-kil katkılı gıda ambalaj teknoloji geliştirildi. Geliştirilen ambalaj teknolojisine TreeT BUBA Tarım ve Teknoloji şirketi tarafından lisans alındı. 
Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) Araştırmacısı Hayriye Ünal ve ekibi tarafından geliştirilen ambalaj teknolojisi ABD, Türkiye ve 5 farklı Avrupa ülkesinde patent belgesi aldı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, lisanslama sözleşmesi ile gıdaların raf ömrünü uzatan ambalaj filmleri tüketicinin kullanımına sunulacak.
Verilen bilgiye göre, nano-kil içerikli ambalaj filmi, meyve ve sebzelerden salınan ve bozulmalarına neden olan gazları absorb edebiliyor. Gıdaların üzerinde bakteri oluşumunu da engelleyebilen ambalaj, bozulmaya sebep olacak gazların içeri girmesini engelliyor.

ÖRNEK BİR MODEL OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORLAR

Bu tür ambalajlar sayesinde gıda güvenliğine katkı sağlanabileceğini söyleyen SUNUM Araştırmacısı Hayriye Ünal, bozulma kaynaklı ekonomik zararı azaltarak gıda israfını önlenebileceğini belirtti. 
Türkiye'de örnek bir model oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Treet Genel Müdürü Mustafa Tamer ise, tarımın dijital dönüşümünden faydalanacak bir yatırım modeli hayata geçirdiklerini söyledi.