Gıda etiketleri, her türlü gıda tüketim maddesinde kullanılan, ürünlerin doğru ve sağlıklı bir şekilde saklanmasını sağlayan, ürüne göre; neme, sıcağa ve soğuğa karşı duyarlı olarak üretilebilen etiketlerdir. Ürünün tüketiciyle ilk teması sayılan ve en önemli iletişim araçlarından biri olan gıda etiketleri, etiketleme sistemleri içerisinde ilk sıralarda yer almaktadır.

Firmaların genel olarak bu alanda beklediği çözümler;değişen taleplere göre ürün tanımlama, uluslararası mevzuata uygunluk, yüksek izlenebilirlik ve gıda güvenliğini sağlama olarak sıralanıyor.

Kendine özgü birçok değişkenin olduğu, uluslararası standart ve hijyen kurallarının ön plana çıktığı gıda sektörü etiketleme sistemlerinde karşılaşılan başlıca sorunlar; 
yüksek hızlı üretim hatları ve bu hatların kesintisiz üretime devam etmesi, yüksek kalitede baskı ihtiyacı ve zorlayıcı çevre koşulları (nem, soğuk vb) ‘dır. Çeşitliliğin çok fazla olduğu sektörde etiketleme seçenekleri de bu sebeple ürüne göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle etiketleme sistem kurulumlarında firmalar için önce ihtiyaçlarına uygun doğru etiketleme makinası belirleniyor,  sonra sistem otomatize hale getiriliyor. 

Her projenin özel etiketleme ve paketleme ihtiyaçları olduğunun bilincinde olarak esnek ve konfigüre edilebilir ürünleri sayesinde, müşterilerine özelleştirilmiş çözümler sunan NOVEXX SOLUTIONS, 50 yılı aşkın tecrübesi ve gıda sektöründe gerçekleştirdiği başarılı projelerle firmalara etiketleme konusunda çözüm ortağı olmaktadır.

http://www.novexx.com/tr/