Çanakkale'nin Ezine ilçesinde parsel satışı tamamlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), baharın gelip havaların ısınmasıyla birlikte inşaat faaliyetleri de hızlandı.

STRATEJİK NOKTADA KONUMLANIYOR

Valilik öncülüğünde, İl Özel İdaresi, Ezine Belediyesi ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen proje çerçevesinde Ezine Gıda İhtisas OSB'nin kurulumu 2016'da onaylandı. Çanakkale-İzmir kara yolunda ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Çınarköy ve Balıklı köyü sınırları içinde 1 milyon 360 bin metrekare alana kurulu olan OSB, farklı büyüklükte 91 sanayi parselinden meydana geliyor.

İstanbul ve İzmir'e yaklaşık 300'er, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne 80, Çanakkale Havalimanı'na 45, tüm dünya pazarlarına ürün sevkiyatı gerçekleştirebilien Çanakkale Kepez Limanı'na 50 kilometre mesafedeki bölge, iç ve dış pazarlara yakınlığı dolayısıyla stratejik bir noktada yer alıyor.

TÜM PARSELLER SATILDI, 50 FİRMA FAALİYET GÖSTERECEK

İnşaat ve yapı faaliyetleri için altyapı çalışması devam eden, ulaşım kolaylığından ötürü yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve bütün parsellerin satıldığı sanayi bölgesinde, toplam 50 şirketin faaliyet göstermesi bekleniyor.

İlkbahar mevsimini gelip de havaların ısınmasıyla beraber altyapı çalışmasının tamamlandığı bölümlerde başlanan temel kazma ve fabrika inşaat çalışmaları hız kazandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

"ARTIK HIZLA FABRİKALARIN YÜKSELMEYE BAŞLADIĞINI GÖRECEĞİZ"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ezine Gıda OSB Müdürü Alper Altınok, altyapı çalışmalarının ivedilikle tamamlandığı bölgelerde inşaat sürecine başlandığı bilgisini verdi.

Bölgede 12 bin metrekare alanda yaklaşık 3 bin 700 metrekare kapalı alanı kurulacak bir fabrikanın kolonlarının yükselmeye başladığını, Ramazan Bayramı sonrasında duvar ve çatı işlerine geçileceğini aktaran Altınok, prefabrik bir yapı olmasının avantajıyla sürecin hızlı yol aldığını kaydetti.

Bunun haricinde de birçok firmanın inşaata başladığını, temel kazmaya ve hafriyatını yapmaya başlayanların olduğunu bildiren Altınok, "Bu saatten sonra artık hızla fabrikaların yükselmeye başladığını göreceğiz. Ruhsat kestiğimiz firmalar var, onlar başlayacaklar. Devlet desteklerinden faydalanmak isteyen firmalarımız var, onlara ruhsat kestik, onlar da projelerini yapıyorlar." şeklinde konuştu.

"1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ'NÜN ETKİSİ BÜYÜK OLDU"

Ezine Gıda OSB Müdürü Altınok, yaklaşık 20 şirketin inşaata başladığını veya başlamak üzere olduğunu ifade ederek ilçenin coğrafi açıdan konumunun kilit önem taşıdığını vurguladı.

Ezine'nin önemli bir güzergahta yer aldığını, OSB'nin de söz konusu özellikleriyle öne çıktığını işaret eden Altınok, yaz sonuna doğru firmaların temel kazılarını, kolonlarının çıkmaya başladığını ve sene sonuna kadar da birçok firmanın bu noktaya geleceğini söyledi.

OSB'deki hareketlilikte yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte artan ulaşım olanaklarının da etkisinin büyük olduğunu dile getirdi. (AA)