Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulunan Getir Kurucusu Nazım Salur, Getir’in Türkiye dışında da faaliyete geçmesine dair son gelişmeleri ve yeni finansman planlamalarını anlattı.

Halka açılma konusunda kısa vadede bir planlarının olmadığını belirten Getir Kurucusu Nazım Salur, Bu yıl Türkiye dışında en az 3 ülkede faaliyete geçeceklerini söyledi. Bu üç şehri yakın zamanda açıklayacaklarını ifade eden Salur, bu şehirlerin Avrupa’da olduğunu belirtti.

Oluşturdukları yapay zeka sistemlerinin gittikleri her ülkede çalıştığını vurgulayan Salur, sisteme ürünü koyduklarını ve 1 ay içinde neyin satılıp satılmadığına dair ürünleri listelediklerini söyledi. Salur, satılmayan ürünleri listeden çıkarır ve arama yapılıp kendilerinde olmayan yeni ürünleri listeye koyarak, 1 ay içinde o ülkedeki ürün yelpazesini kendiliğinden oluşturmuş olacaklarını belirtti.

İLERLEYEN DÖNEMDE HALKA AÇILABİLİRLER

İlerde halka açmayı düşünebileceklerini ifade eden Salur, halka açmanın kaynak yaratma işi olduğunu ve kaynağı başka türlü yaratabiliyorsak halka açılmayı bekletebileceklerini söyledi. Daha çok kaynak elde etmek için yurtdışında açılmayı düşündüklerini aktaran Salur, bu yıl içinde bir tur daha kaynak artışı yapabileceklerini ve orada da unicorn değerleme üzerinden Getir’i değerleyeceklerini düşündüğünü belirtti.